Groep 4 van juf Mariëlle, Uncategorized

Gr. 4 bezoekt boerderij Oussoren

We werden op de boerderij hartelijk ontvangen door de boer en zijn boerin Oussoren in Kockengen. Wat een lieve mensen en wat hebben we het leuk gehad; het zonnetje scheen ook prachtig! We werden welkom geheten en mochten bijna gelijk via een smalle trap naar zolder waar de boer vroeger met al zijn broers heeft geslapen. Nu lagen er allemaal strobalen waartussen een gang was gemaakt. Wie durfde er door die donkere smalle tunnel? Spannend!

Toen we buiten kwamen, mochten we mee het weiland is. Heel stil en dicht bij elkaar lopend, konden we tussen de koeien rondlopen. Enkele koeien kwamen nieuwsgierig kijken wie deze leuke kinderen en ouders waren en lieten zich rustig aaien en bekijken.
Natuurlijk moesten we ook nog even over het moeraseiland modderen en balanceren over de smalle loopplank over de sloot. Dit ging iedereen erg soepel af, of niet iedereen? Eén leerling had op de een of andere manier toch een erg nat pak hieraan overgehouden….

De rest van de ochtend hebben we de boer en boerin geholpen met het aanvegen van de stallen, we hebben de werking van de melkmachine ontdekt, waterdiertjes gevangen, koeienvlaaien opengeprikt en onderzocht, op de tractor gezeten en lekker rond mogen kijken.

Al met al een geslaagde ochtend, bedankt voor de hulp!
We hebben veel foto’s, deze plaats ik op de website achter de inlog.

error: Inhoud is beveiligd !!