Kunst- en cultuureducatie

2012-12-21 13.13.35

Voor het vak handvaardigheid en tekenen wordt op DeWilde Wingerd de methode Uit de Kunst ingezet. Daarnaast worden er ook creatieve opdrachten aangeboden passend bij het thema of de belevingswereld.

Op De Wilde Wingerd krijgen de kinderen jaarlijks een activiteit aangeboden via het Kunstmenu én het Cultuurprogramma, beide afgenomen bij Kunst Centraal (de provinciale organisatie voor kunst- en cultuureducatie in Utrecht). Via het Kunstmenu maken de kinderen door de jaren heen kennis met diverse professionele kunstuitingen. Zo kan het zijn dat de kinderen een voorstelling gaan bekijken in een theater of dat er een schrijver in de klas komt vertellen. Door mee te doen aan het Cultuurprogramma komen de kinderen in aanraking met hun lokale culturele omgeving. Hier vallen niet alleen de professionele kunstenaars en culturele instellingen in Maarssen en omgeving onder, maar ook de amateur- en vrijwilligersorganisaties, de gebouwde omgeving en de natuur. De kinderen bezoeken bijvoorbeeld het carillon in Maarssen of komen alles te weten over de Romeinse Limes in de provincie Utrecht.

2012-12-21 13.14.57

Twee keer in het jaar wordt er op De Wilde Wingerd een serie workshops gegeven op verschillende vakgebieden. Deze workshops zijn zowel gericht op kunstvakken zoals muziek en tekenen, als op andere vlakken zoals koken, techniek en schaken. De kinderen kunnen zich naar eigen interesse opgeven, waardoor ze zich naar eigen talent en ervaringen kunnen ontwikkelen
.

error: Inhoud is beveiligd !!