Groep 4 van juf Mariëlle

Kinderboekenweek in groep4

De afgelopen weken werd er door de hele school gewerkt rond het thema kinderboekenweek.
Zo ook in groep 4!
Iedere dag kwam er een moeder of oma voorlezen uit een boek met het thema vriendschap. We hebben zeer uiteenlopende verhalen gehad, dat maakt het altijd erg leuk omdat kinderen op deze manier met verschillende genres in aanraking komen.
Ieder dag werd er ook een gedichtje voorgelezen uit:Afbeeldingsresultaat voor allemaal vriendjes
In dit boekje werden verschillende soorten vriendschappen aangehaald en dat bracht weer leuke gesprekken met de kinderen op gang.

Afbeeldingsresultaat voor supervriendenHet boek “supervrienden” staat ook op de boekenstandaard deze periode. De vrienden uit het Elzen-Eikenbos beleven vele avonturen met elkaar. Iedere keer staat er een ander dier centraal met zijn eigen voorkeuren en eigenaardigheden. Maar het belangrijkste is dat een ieder de ander accepteert zoals die is en zo voelt iedereen zich prettig, net zoals we dat in de groep graag zien.

 

 

We hebben in groep 4 ook vriendenschilderijen gemaakt, deze zijn te bewonderen in de wissellijsten in de gang van groep 3-4  en in de hal bij de voordeur. Door eerst met elkaar vormen te tekenen en daarna de vormen te voorzien van een kleur werd het een kleurig geheel. Tot slot werden de zwarte lijnen aangebracht en dat maakte dat deze kunstwerken echt mooie groepswerken werden.

Ook werden er in de kinderboekenweek vriendschapsbandjes gemaakt. In het begin was het best lastig, maar toen iedereen de slag goed te pakken was het leuk om te zien hoe iedereen geconcentreerd aan het werk was. We hadden wat hulp gekregen van enkele moeders en een oma maar die konden op een gegeven moment zelfs gaan werken aan hun eigen armbandje. Het was heel erg leuk om te zien hoe iedereen opging in het werk met de touwtjes. Een heleboel bandjes waren ook af gekomen en die kinderen konden zelfs al gaan beginnen aan een bandje voor een vriendje of vriendinnetje.

Achter de inlog kunt u zien hoe groep 4 (op de tafel zittend) geconcentreerd bezig was!

error: Inhoud is beveiligd !!