Groep 1/2A van juf Sonja en juf Linda, Groep 1/2B van juf Patty en juf Sharon

Dierenarts in groep 1/2

In groep 1/2 zijn we aan het werk over het boek ‘Een huis voor Harry’. Het boek gaat over Harry de kater die liever niet naar buiten gaat. Binnen is Harry veiliger. Vera is zijn vriendinnetje en zij vraagt Harry om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt Vera kwijt. Hij weet niet meer waar hij is en hoe hij de weg terug naar huis moet vinden. Harry gaat op zoek naar een nieuw huis.

In de klas hebben we een dierenasiel, zodat we dieren die geen huis hebben kunnen opvangen. De dieren worden iedere dag gewogen en gemeten en ze krijgen iedere dag te eten. Soms zijn de dieren ziek en dan hebben ze een pilletje nodig. Maar wat nou als een pilletje niet helpt?
Wij wilden graag weten hoe we de dieren dan beter konden maken. Daarom hebben wij gevraagd of een dierenarts ons hierbij kon helpen.

Op 29 januari is dierenarts Mirjam bij ons langs geweest. We mochten vragen stellen en onze dieren werden onderzocht en kregen verband of een pilletje. Ook had Mirjam allemaal spullen uit de praktijk meegenomen, zodat ze ons dit kon laten zien. Dit was erg leerzaam! Tot slot kregen we allemaal nog bouwwerk van een hond die we in elkaar konden zetten.


error: Inhoud is beveiligd !!