Groep 1/2A van juf Sonja en juf Linda, Groep 1/2B van juf Patty en juf Sharon, Groep 3 van juf Marian en juf Nanda, Groep 4 van juf Mariëlle, Groep 5 van juf Kim, Groep 6 van juf Machteld en juf Linda, Groep 7 van juf Manon, Groep 8 van meester Gilbert

afsluiting kinderboekenweek

Ruim 2 weken zijn we op De Wilde Wingerd bezig geweest met de kinderboekenweek, het thema “vriendschap” stond hierbij centraal.

Ouders, oma’s en opa’s hebben in de groepen voorgelezen uit boeken waarin vriendschap centraal stond.
Het lied: “je telt” (https://www.youtube.com/watch?v=L8MqzMfoKJE ) werd door de kinderen ook goed meegezongen tijdens de afsluitende voorstelling.

In alle groepen is er gemeten hoeveel er gelezen is om ervoor te zorgen dat de vrienden Lot en Jelle elkaar weer zouden kunnen gaan ontmoeten.
En wat bleek…. het lukte we lazen met de hele school de afstand van Vaals tot Almere en zelfs een stukje meer.

Tijdens de afsluitende voorstelling kwamen we er ook achter dat de vrienden zelfs weer nieuwe vrienden gemaakt hadden, wat een feest was dat!

Groep 5 liet ons tijdens de afsluiting ook nog meegenieten van een zelfgemaakt prentenboek en groep 3 zong een lied over de verliefde harten (want als je verliefd bent dan ben je ook vrienden) en ze zongen een lied over het boek:Afbeeldingsresultaat voor mag ik meedoen

Tijdens de kinderboekenweek is Marlon van de bibliotheek ook op school geweest om ons te enthousiasmeren over boeken waarin het thema vriendschap centraal stond.
Deze keer dus niet alleen nieuwe boeken maar ook oude titels met dit thema.
Mocht uw kind voor de herfstvakantie nog leuke titels zoeken hieronder de lijst die Marlon besproken heeft in de groepen.

Afbeeldingsresultaat voor het grote koen en lot boek  Afbeeldingsresultaat voor een klap voor je kop   Afbeeldingsresultaat voor hugo een vreselijk eng beest

Het grote Koek en Lot boek M3
M. Busser
Een klap voor je kop E3
M. Busser
Pony Puck E3
N. Christiaanse
Blitz! E3
R. Visser
Hugo, een vreselijk eng beest M4
M. Nilsson

Afbeeldingsresultaat voor het zakmes  Afbeeldingsresultaat voor dikke vik en vieze lies worden vrienden lesidee

Het zakmes A
S. Kuyper
Koen kampioen wil naar Stark A
F. Diks
Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden A
S. Borghuis
Zar en het vriendenfeest A
R. Visser
Toffie maakt nieuwe vrienden A
J. Boehme
Evi, Nick en Ik B
A. Woltz
Niet thuis B
J. Vriens
Joe Biljoen B
D. Walliams
Een indiaan als jij en ik B
E. Sassen

Hoe maak ik een vriend B
E. de Vlieger
Geluk voor kinderen; vriendschap AJ
L. Bormans

Afbeeldingsresultaat voor geluk voor kinderen Afbeeldingsresultaat voor hoe maak ik ee nvriend  Afbeeldingsresultaat voor een indiaan als jij en ik

 

Achter de inlog vindt u de foto’s van de afsluiting.

error: Inhoud is beveiligd !!